10. kesäkuuta 2010

Aika herätä

Todellakin on aika herätä. Mietin tässä, että olen jo vuosia lukenut erilaisia henkisiä asioita käsitteleviä kirjoja, Voi hyvin-lehti tuli kestotilauksena pitkään. Jose Stevens, Paulo Coelho, Philip Yancey, Caroline Myss, Julia Cameron, Sonia Choquette, kaikilta olen hakenut vastauksia. Jotkut kirjat kolahtivat enemmän kuin toiset, mutta mikään ei koskaan muuttanut arkeani sen kummemmin. Opiskeltiin, harrastettiin, käytiin töissä. Äitini sanoin: "Ihan mielenkiintoinen kirja, mutta mitä tekemistä sillä on arjen kanssa?"

Se, mitä nyt hämmästelen on se, mitä vihersmoothie ja superfoodit tuovat tähän lisää. Ikään kuin olisin tähän asti ollut sisällä aurinkolasit silmillä ja yrittänyt siten saada asioista selvää. Nyt on aurinkolasit poissa ja kummasti helpompi nähdä. Järkeenkin käyvää toki on, että ajattelulla on kuitenkin jotain tekemistä aivosolujemme kanssa ja niiden toiminnalla taas jotain tekemistä sen kanssa, millaista polttoainetta niille annamme.

Olemmeko valmiita tähän? Juo vihersmoothie ja valmistaudu muuttamaan koko elämäsi! Oma olo on ainakin siinä määrin parempi, että en keksi mitään syytä palata vanhaan. Ja tie on vasta alussa, se tässä on parasta :-D

Heidi kirjoittaa samasta asiasta. Itselläni muutos alkoi kyllä selkeästi ruokavalion kautta, en ajatellut lainkaan, että vaikutukset henkisellä tasolla olisivat sitä, mitä ovat olleet. Ehkä joku pääsee samaan meditoimalla tai joogaamalla tai pelkästään asioista lukemalla, mutta itselläni ruokavaliolla on ollut aivan valtava merkitys. Mutta tässäkään ei toki pidä ajatella suorittamista, että "oikein" syömällä kaikki ongelmat ratkeavat. Ehkä ratkeavatkin, mutta eivät suorittamalla, eivätkä hetkessä. Tämä on matka. Nautittava matka.

Ei kommentteja: